Bureau Echtscheiding LinkedIn logo Bureau Echtscheiding twitter logo Bureau Echtscheiding facebook logo
Bureau Echtscheiding erkening mfam Bureau Echtscheiding, MfN registermediator
Bureau Echtscheiding, Marga en Johan

Echtscheiding

Een echtscheiding in Nederland lijkt de gewoonste zaak van de wereld. Eén op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Voor de buitenstaander is het alsof een echtscheiding een makkelijk te nemen besluit is. Niets is echter minder waar. Echtscheiden is een keuze met de rug tegen de muur.

Voor de één kan een echtscheiding de afsluiting zijn van een periode van langdurig wikken en wegen, terwijl voor de ander de echtscheiding een donderslag bij heldere hemel is. Waar de ene partner al een eind op weg is in het scheidingsproces, staat de ander nog maar aan het begin.

Op welke manier men ook betrokken is bij een echtscheiding, iedereen wordt geconfronteerd met dezelfde vragen, onzekerheden en emoties.

  • Is een scheiding de enige optie?
  • Wat betekent een echtscheiding voor de kinderen?
  • Hoe ziet mijn toekomst er na de echtscheiding financieel uit?
  • Waar ga/kan ik wonen na de echtscheiding?


Bureau Echtscheiding begeleidt u door de wirwar van emoties, vragen en de hoeveelheid informatie die op u afkomt om de juiste keuzes te maken in de afhandeling van uw echtscheiding. De begeleiding vindt plaats op basis van echtscheidingsmediation.

Het begeleiden en correct afhandelen van echtscheidingen is specialistenwerk. Wij hebben 25 jaar ervaring in echtscheidingsbemiddeling in Groningen, Friesland en Drenthe. Onze specifieke werkwijze en deskundigheid heeft er in geresulteerd dat de rechtbank voor mediation naar ons verwijst. 

Bureau Echtscheiding is onafhankelijk en heeft geen andere belangen dan het zorgvuldig afhandelen van uw echtscheiding. U bent bij ons niet gebonden aan een vaste makelaar of hypotheekverstrekker.

Heeft u hulp nodig? Zoekt u bemiddeling bij echtscheiding in Groningen, Friesland of  Drenthe? Wij helpen u graag.

Overigens heeft Bureau Echtscheiding ook veel cliënten buiten de noordelijke regio die voor mediation bij ons komen. Met hen worden, gezien de reistijd, aangepaste afspraken gemaakt.  

*Aan de informatie uit deze site kunnen geen rechten worden ontleend.