Bureau Echtscheiding LinkedIn logo Bureau Echtscheiding twitter logo Bureau Echtscheiding facebook logo
Bureau Echtscheiding erkening mfam Bureau Echtscheiding, MfN registermediator
Bureau Echtscheiding, Marga en Johan

Echtscheiding bij Bureau Echtscheiding

De meeste mensen maken maar één keer een echtscheiding mee. Dat betekent dat alles wat met een scheiding te maken heeft nieuw en onbekend is.


Op internet is er zoveel  informatie te vinden over de rechten en de plichten bij een echtscheiding, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.  En natuurlijk zijn de rechten en de plichten bij een scheiding belangrijk, maar in de praktijk blijkt dat je hier pas aantoekomt wanneer de emoties hanteerbaar zijn. Vergeet je de emoties dan begint de echtscheiding onmiddellijk met een juridisch gevecht en is overleg niet mogelijk.  Eigenlijk bestaat een echtscheiding  voor 80% uit het hanteren en in goede banen leiden van de communicatie en voor 20% uit het maken van juridische, zakelijke en praktische afspraken. Met andere woorden scheiden is  meer  dan alleen maar een juridische kwestie.


Ook de rechters in Nederland gaan er steeds vaker vanuit dat een echtscheiding eigenlijk geen juridisch probleem is, maar dat het een emotionele en relationele kwestie is.  Dat betekent in de praktijk dat wanneer je elk met je advocaat voor de rechter staat de rechter heel vaak geen beslissing neemt, maar jullie naar een mediator stuurt om er samen alsnog uit te komen.

Wil je meer informatie over Bureau Echtscheiding in Assen, bel ons dan even 0592-301994. Je krijgt altijd één van de ervaren bemiddelaars aan de telefoon (en dus geen secretaresse)
Of
Maak gratis en vrijblijvend een kennismakingsafspraak Bureau Echtscheiding Assen info@bureauechtscheiding.nl