Bureau Echtscheiding LinkedIn logo Bureau Echtscheiding twitter logo Bureau Echtscheiding facebook logo
Bureau Echtscheiding erkening mfam Bureau Echtscheiding, MfN registermediator
Bureau Echtscheiding, Marga en Johan

Alimentatie bij Bureau Echscheiding

Kinderalimentatie

Per 1 april 2013 is de regelgeving m.b.t. de kinderalimentatie veranderd. De regelgeving rond de kinderalimentatie is er nu vooral op gericht dat de ouders onderling een eerlijk bedrag aan kinderalimentatie af spreken.

Hoe de hoogte van de kinderalimentatie wordt vastgesteld, wordt samen met jullie in een gesprek uitgelegd.  Zodat jullie beiden inzicht krijgen op welke manier het bedrag aan kinderalimentatie wordt berekend. Het uitgangspunt bij de berekening van de kinderalimentatie is dat er op grond van de beide inkomens een eerlijke verdeling komt in de kosten van de kinderen.

Indien gewenst kan er een berekening worden gemaakt op basis van de Tremanormen.

NB. Kinderalimentatie is het recht van de kinderen  en dus niet van de vader of de moeder. Dit betekent dat er altijd afspraken over kinderalimentatie gemaakt moeten worden.


Partneralimentatie

Omdat kinderalimentatie voorrang heeft op partneralimentatie, is er bij een echtscheiding waarbij kinderen betrokken zijn, vaak onvoldoende draagkracht voor partneralimentatie.

Wanneer er wel voldoende draagkracht is en één van jullie heeft behoefte aan partneralimentatie wordt met jullie afgesproken op welke wijze het bedrag aan partneralimentatie bepaald wordt. Het bedrag aan partneralimentatie kan door jullie zelf worden vastgesteld of aan de hand van de Tremanormen. Op welke manier jullie de partneralimentatie ook bepalen, het uitgangspunt is altijd dat er een eerlijke verdeling van de inkomsten en de lasten wordt afgesproken.


Vragen over de alimentatie. Bel gratis en vrijblijvend Bureau Echtscheiding in Assen 0592-301994. Je krijgt altijd één van de ervaren bemiddelaars aan de telefoon (en dus geen secretaresse)
Of
Maak gratis en vrijblijvend een kennismakingsafspraak.
info@bureauechtscheiding.nl